Hyvinvointia ja Taidetta – kesäkurssi 2020

247,00 

Kurssi on sinulle,  joka kaipaat omalle luovuusmatkalle mukavassa pienessä ryhmässä maaseudun rauhassa. Haluat omistaa viikon itsellesi, hyvinvointisi kysymyksille, ehkäpä vain levolle ja rentoutumiselle.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): lukmar-kesakurssi-2020 Osasto:

Kuvaus

KURSSI ON TÄYNNÄ.

Mutta ei hätää,

ilmoittaudu varasijalle peruutusten varalta ja

tulevien kurssien sähköpostilistalle

marianne.lukkarinen@gmail.com.

 

Aika:
Ma 29.6.- Pe 3.7.2020
Klo 11-16

Paikka: Iin Kulttuurikauppilan taideluokkatilat

Osoite:
Taidekeskus Kulttuurikauppila
Kauppilantie 15
91100 Ii

 

Maalaamiseen ja vesiliukoisiin tekniikoihin keskittyvä kurssi on ollut jo usean vuoden ajan mukava ja ikimuistoinen taideviikko kesässä. Korona-ajan vuoksi monet kesäkurssit jouduttiin valitettavasti perumaan.  Osallistujien pyynnöstä Marianne pitää nyt oman kurssinsa pienryhmämuotoisena ja erillisenä kesäkurssina.

Yksi jo kolmella peräkkäisellä kurssilla mukana ollut opiskelija kuvaa näin:

”Tärkein oppi kurssilta ja syy palata uudelleen samalle kurssille: tunnistetaan sisäinen kriitikko itsessä ja hiljennetään se viikoksi! Myös pakko jätetään pois kurssilta. Sen jälkeen voi paineettomasti alkaa tehdä itselle parhaalla tavalla työtä, joka joko valmistuu tai ei valmistu. Olemisen laatu korvaa töiden määrän, joka tosin saattaa kasvattaa töiden ja luovuuden määrää. Lisäksi mahtava porukka ympärillä tekee kurssista jotakin, mihin haluaa palata aina uudelleen!”

 

KUVAUS

Kurssi on sinulle,  joka kaipaat omalle luovuusmatkalle mukavassa pienessä ryhmässä maaseudun rauhassa. Haluat omistaa viikon itsellesi, hyvinvointisi kysymyksille, ehkäpä vain levolle ja rentoutumiselle. Taide houkuttelee tai on pyytänyt sisimmässäsi jo pitkään nähdyksitulemista. Kaipaat suorituksista vapaata olevaa tekemistä ja vapaata tilaa olla ja latautua. Ehkä olet luovan alan ammattilainen, mutta kaipaat virkistystä tai luovuuden availua uusille tuulille. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla vankkaa kokemusta maalaamisesta ja piirtämisestä tai taiteen tekemisestä. Riittää, että tunnistat halun luoda ja hoivata itseäsi mukavan pienryhmän kanssa lempeässä ja vahvistavassa ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Kurssi sisältää luennointia, virityksiä ja harjoitteita yhdessä, sekä runsaasti omaa vapaata työskentelyä. Ateljeetaideluokka on kurssilaisten käytössä aamusta iltamyöhään. Pieni ryhmäkoko antaa paljon tilaa henkilökohtaiselle ohjaukselle sekä ryhmän keskinäiselle tuelle. Kulttuurikauppila on ympäristö -ja yhteisötaiteen taidekeskus, joten se toimii laadukkaana ja inspiroivana paikkana kurssin kestävän luomisen perustaa tukien.

Kurssin hinta 247€ sisältää opetuksen ja työtilojen vapaan käytön päivittäin klo 8-22 koko kurssin ajan.

TEEMA JA AIHEET

Kurssin sisältö muovautuu suurilta osin ryhmäläisten tarpeiden ja kiinnostusten mukaan. Työstämme esimerkiksi näitä aiheita:

  • oma luovuuden avaaminen, tekijyys ja rytmi
  • tunteet luomisen prosessissa
  • taiteessa ja luovuudessa eheytyminen ja voimaantuminen
  • intuitiivinen työskentely
  • inspiroituminen ja  oman luovan prosessin vaiheiden tunnistaminen
  • vesiliukoiset taidetekniikat
  • oma jälki ja kuvan rakentamisen merkitys
  • oma elämäntarina ja taiteentekijyyden tarina peilattuna taiteen juuriin ja historiaan
  • värioppi ja sen lähestymistavat hyvinvointiin
  • oma hyvinvoinnin ja taiteen tekemisen työkalupakki

Aiheisiin liittyy alustuksia ja harjoituksia.  Kurssilla saa oppia ja kertausta värien käyttöön sekä värioppiin sekä kuvanrakentamisen perusteisiin hyvinvointia tukien.  Voi etsiä myös itselleen sopivinta luomisen tapaa ja tehdä mm. materiaalikokeiluja. Kurssille voi tulla myös työstämään omaa keskeneräistä projektiaan ja saamaan ohjausta siihen. Mukaan voi tulla myös omaan retriittiin ja poimia itseä parhaiten palvelevan kokonaisuuden.

 

OSALLISTUJAMÄÄRÄ: Max 10 henkilöä. Kurssi pidetään pienemmälläkin osallistujamäärällä. Tällöin kasvatetaan ateljeetyöskentelyn määrää suhteessa opetukseen ja osallistujamäärään.

 

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Kurssille ilmoittaudutaan  maksamalla kurssimaksu tämän verkkokaupan kautta. Maksulla vahvistetaan oma paikka.  Se tapahtuu lisäämällä tuote ostoskoriin ja siirtymällä kassalle. Siellä klikkaa maksutapa ja paina lähetä. Katso tilaus- ja peruutusehdot tämän verkkokaupan valikosta.

 

OPETTAJA

Marianne Lukkarinen on kasvatuspsykologi (KM) -taustainen taideopettaja. Hänellä on myös opintoja Taiteen maisteriohjelmassa Lapin Yliopistossa. Marianne on kehittänyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan ihmisen kasvua ja hyvin- sekä paremminvoimista ja arkea tukevia taideopetusmenetelmiä. Hänen ohjauksessa on mukana turvallinen ja lempeä ilmapiiri sekä jokaisen henkilökohtaista vaihetta tunnistava ja tukeva opetustyö.

Marianne toimii Osuuskunta Lilihtin kanssa. Hän on myös Iin Taidekoulun kuvataiteen opettaja. Lisäksi hän opettaa hyvinvointiteemaisia kursseja mm. Limingan Taidekoululla ja tilauksesta eri yhteisöissä ja oppilaitoksissa. Kuluneen talven aikana hän kehitti Pelastakaa Lapset Ry:n projektissa luomiaan perhemaalausprosesseja maahanmuuttajaperheille. Tutkiva ote, läsnäolo ja kestävä ajattelu ovat tärkeintä pohjaa hänen asiakkaan tarpeesta lähtevälle työlle. Hän tekee aktiivisesti myös vahvistavan läsnäolon menetelmäänsä perustuvia vierellämaalattuja  elämäntarinallisia maalauksia.

Omaan maalaustyöhönsä hän inspiroituu ihmettelystä, metsästä ja meren horisontista.

Lisätietoja Marianne Lukkarinen Art Instagram. Facebook ja LinkedIn

KURSSIN TYÖVÄLINEET 

Kurssilla työskennellään omin työvälinein. Mukaan tarvitset luonnoskirjan, kyniä, vesiliukoisia maaleja ja pohjia sekä papereita. Ideoi myös vapaasti kokeiluja ja sekatekniikoita. Materiaalivalintoihin ja vinkkeihin voi kysyä lisää neuvoa Mariannelta.

RUOKAILUT

Kurssilaiset tuovat mukanaan omat eväät. Tiloissa on keittiö, mikro ja jääkaappi. Ateriapaketteja voi myös kysellä omakustanteisesti B&B Villa Kauppilasta, joka sijaitsee Kulttuurikauppilan vieressä.

KORONA-AJAN ERITYISHUOMIOT

Kurssilla vaalitaan turvallisuutta ja pidetään huolta turvaväleistä. Työskentelymiljöö ulkona on upea ja pihapiiristä joen rantaan pääsee mukavasti luontoyhteyteen.

Kurssille ei voi tulla sairaana tai jos on vähänkään oireita. Käytämme omia välineitä ja pidämme huolta itsestä ja kanssaihmisistä.

PERUUTUSEHDOT

Peruutustilanteessa vain kurssin hinta palautetaan.

Jos sairastus äkillisesti, niin ota yhteyttä opettajaan 0453499978.  Jos opettaja sairastuisi, silloin kurssia siirretään toiseen ajankohtaan kun sen toteuttaminen on turvallista.  Tällöin osallistujalla on oikeus perua jos uusi aika ei sovi.

MAJOITUS

Majoittumismahdollisuus erillisin kustannuksin mm. pihapiirin toisella reunalla sijaitsevasta Bed &Breakfast Villa Kauppilassa.

Kesäkurssilaisten hinnat:

1hh huone 1 yö 69e/vrk
2hh huone 1 yö 79e/vrk

1hh huone 2-4 yötä 60e/vrk
2hh huone 2-4 yötä 70e/vrk

Majoituksen hintaan sisältyy aina majoitus liinavaatteineen ja pyyhkeineen, wifi, yksityinen saunavuoro ja buffetaamiainen.

Villa Kauppilasta on myös tilattavissa ateriapaketteja kurssin ajaksi.

Lisätiedot: B&B Villa Kauppila
+358 44 2414797
info@villakauppila.fi
www.villakauppila.fi

Lämpimästi tervetuloa kesän lempeimmälle ja inspiroivalle taidekurssille!

Kysymyksiä tai lisätietoja marianne.lukkarinen@gmail.com tai 0453499978